Rokende jongen valt van dak

Icoon BinnenlandsEen 18-jarige jongen is gisteren ernstig gewond geraakt nadat hij van het dak viel van een woning aan de Bloklandstraat in het Oude Noorden, Rotterdam.

De jongen klom vanuit het dakraam op de derde verdieping naar het platte dak daarboven. Op het dak zou hij met twee vrienden een sigaretje gaan roken. Bij de klimpartij verloor hij echter plotseling zijn evenwicht en viel voorover naar beneden. De jongen kwam zó hard in de achtertuin terecht dat hij volgens de politie beide armen verbrijzelde. De traumahelikopter werd opgeroepen om eerste hulp te verlenen, waarna de jongen per ambulance naar het Erasmus MC werd gebracht. Onduidelijk is of de jongen nog ander letsel heeft opgelopen.

De politie heeft kort na het ongeval één van de vrienden, een 17-jarige Rotterdammer, voor verhoor meegenomen naar het bureau. Deze en een andere jongen stonden al op het dak op het moment dat de 18-jarige naar beneden viel. Aanvankelijk was namelijk niet duidelijk wat de val had veroorzaakt en de politie wilde een misdrijf uitsluiten.

Met dank aan Thrinniti voor de submit.