Nepbeveiliger laat klant uitkleden

Icoon Domme criminelenEen 41-jarige man uit Nederlek heeft zich voorgedaan als een beveiliger, om een vrouwelijke klant bloot te kunnen aanschouwen. Het voorval gebeurde in een luxe warenhuis in Rotterdam-Centrum. De 'beveiliger' liep achter de klant aan het warenhuis uit en beschuldigde haar van diefstal van kledingstukken.

De geschokte vrouw (41), die tijdens haar lunchpauze even was gaan winkelen, liep met de man terug de winkel in. Ze was gestresst en wilde snel aantonen dat ze echt niks had gestolen, voordat er een heel gedoe zou ontstaan met de politie en ze daardoor te laat op haar werk zou komen.

Ze gingen samen naar een magazijn, waar de vrouw haar trui omhoog trok. Toen er plots twee echte werknemers van het warenhuis binnenkwamen, beval de Nederlekker de klant mee naar een pashokje te lopen. Daar werd de striptease hervat. Toen zij haar bh-bandje omlaag wilde doen om te tonen dat ze ook daaronder geen gestolen kleding verborgen hield, zei de nep-beveiliger met een slaapkamerstem: "Wat heeft u prachtige borsten. Mag ik er even aan zitten?"

Pas toen kreeg de klant argwaan, waarop ze zich gauw aankleedde en woest de winkel verliet. De man begeleidde haar naar de uitgang, en zei nog brutaal: "Ik hoop dat u nog een plezierige dag heeft. Ik heb dat in ieder geval wel gehad."

De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie. De man kon worden aangehouden, toen hij drie dagen later met zijn echtgenote in het warenhuis kwam. De gewetenloze man bleek bij zijn aanhouding ook nog eens gestolen kledingstukken in zijn tas te hebben. Hij is gisteren veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf. Los daarvan zit de Nederlekker nu in voorarrest, op verdenking van verboden wapenbezit.