Driekwart bevolking wil alcoholverbod voor 16-17 jarigen

Icoon Binnenlands76 procent van de Nederlanders vindt het een goed idee om geen zwakalcoholische dranken meer aan minderjarige jongeren te verkopen. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO, in opdracht van RTL Nieuws.

Minister Ter Horst van Binnenlands Zaken stelde gisteren voor om zo'n verbod voor supermarkten, cafés en discotheken in te stellen. Het tweede voorstel van Ter Horst om zwakalcoholische dranken helemaal uit de supermarkt te verbannen krijgt minder bijval. 55 procent van de Nederlanders is daar tegen.

De mening van de jongeren wijkt iets af. 71 procent van de zestien tot negentien jarigen is voor het voorstel van Ter Horst. Wel denkt 83 procent van de Nederlanders dat jongeren van zestien of zeventien jaar toch wel aan alcohol zullen komen, ook al is er een verkoopverbod.

Een minderheid van 29 procent van de Nederlanders is van mening dat een verkoopverbod van alcohol voor jongeren van zestien en zeventien jaar niet moet worden afgedwongen door de overheid, maar moet worden overgelaten aan supermarkten en horeca.

Wat vind jij? Stem mee in onze poll!Niet meer voor jongeren in de supermarkt
Submitter:  Bron: Persbericht