Op E17 beschoten bestuurder doet verhaal

Icoon PolitieDe man die maandagmiddag op de E17 werd beschoten in zijn bestelbus heeft een verslag op zijn weblog geplaatst. Uit het verslag is op te maken dat het slachtoffer twee keer had getoeterd, om aan te geven dat de linker richtingaanwijzer van een Chevrolet Suburban nog aanstond, terwijl de bestuurder geen aanstalten maakte naar links te gaan.

Nadat het slachtoffer had getoeterd, ging de bestuurder van de Chevrolet Suburban compleet door het lint en hij begon te bumperkleven. Even later kwam hij op zeer korte afstand naast het slachtoffer rijden, terwijl hij slingerbewegingen maakte alsof hij het slachtoffer van de weg wilde drukken.

Na een tijdje hoort de bestuurder van de bestelwagen een knal, alsof metaal op metaal komt. Eerst denkt hij dat het een opspringend steentje is, maar als hij opzij kijkt kijkt hij recht in de loop van een pistool.

Het slachtoffer noteerde het nummerbord van de dader, parkeerde zijn auto naast de weg en belde 112. De politie arriveerde en om half twee 's middags deed hij zijn verhaal. Om negen uur 's avonds kon hij weer naar huis.

Kogelgaten in de auto
Kogelgaten in de auto
Foto: Laurens Wolting