Meerdere personen op een pc

Icoon DigitalDankzij een programma van Microsoft kunnen straks meerdere mensen tegelijkertijd achter dezelfde pc werken. Het stukje software splitst het scherm in twee delen en stelt de gebruikers in staat meerdere muizen en toetsenborden te gebruiken. Computers zouden tegenwoordig krachtig genoeg zijn voor dergelijke toepassingen.

Omdat Microsoft Windows meerdere sessies ondersteunt lijkt de technologie op het eerste gezicht niet zo vernieuwend. Desondanks zitten er toch redelijk wat nieuwe features in.

Gebruikers van de software kunnen de grens op het beeldscherm overschrijden om samen te werken, hierbij kun je denken aan een gebruiker die tekst uit een Word-document van de andere gebruiker selecteert en kopieert.

De software is getest op een 19''-beeldscherm, zodat beide personen nog een redelijk oppervlak tot hun beschikking hebben om hun werk te doen. Het programma is echter ook bruikbaar op 17''-schermen en zelfs op 15''-schermen. Het is niet bekend wanneer de software beschikbaar wordt.