Scholier weggestuurd om 'school shooter' level

Icoon OpmerkelijkIn het land van de onbegrensde mogelijkheden is er een High School een stukje veiliger geworden. Door oplettende ouders van de scholieren kon een drama als Colombine of Virginia Tech voorkomen worden.

Wat is het geval? Een Chinese leerling aan de Clements High School in Texas heeft een level voor een first person shooter ontworpen. Op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat het level gebaseerd is op de school waar hij dagelijks zijn lessen volgde. Vrijwel elke leveldesigner, of dat nu professioneel of amateuristisch is zal echter kunnen beamen dat het de normaalste zaak van de wereld is dat je bekende omgevingen gebruikt als basis voor je leveldesign.

Ouders van scholieren aan de Clements High School belden ongerust de politie, nadat zij van hun kroost hadden gehoord dat de school als level voor een FPS te downloaden was via internet. Bij de arrestatie van de betreffende Chinese leerling trof men bovendien een hamer aan op het bed van de jongen, die hij volgens eigen zeggen nodig had om zijn bed te repareren.

Ondanks dat er geen aanklacht tegen de jongen is ingediend is hij van de school verwijderd, en zal niet mogen afstuderen. Dit ondanks bevindingen van het politie-onderzoek die uitwijzen dat de jongen geen kwaad in de zin had.

Voor meer games-gerelateerd nieuws kun je uiteraard terecht op FOK!games