Toppop met Ad Visser terug op tv

TelevisieHet legendarische muziekprogramma Toppop keert terug op de beeldbuis. De presentatie zal als vanouds in handen zijn van de man met de grote bril: Ad Visser. Hij presenteerde het AVRO-popprogramma tussen 1970 en midden jaren '80. Later namen anderen presentatoren zijn taak over. In 1988 verdween het geheel van de buis toen de clipzenders waren opgekomen.

Het idee voor een terugkeer werd geboren toen bleek dat Toppop the Golden Years, een bewerking van Toppop op het digitale publieke omroep-kanaal Cultura, een groot succes was. De eerste uitzending was daar twee maanden geleden te zien. In twintig afleveringen blikte Mr. Toppop terug op de diverse muziekoptredens in zijn vroegere programma en op het showballet van Penny de Jager.

Toppop was het eerste wekelijkse muziekprogramma op de Nederlandse televisie. Ad Visser (nu 60 jaar) ontving in de studio artiesten als David Bowie, Iggy Pop, Bob Marley en Elton John. In die tijd waren videoclips nog zeer schaars en reisden de sterren de wereld over om in muziekprogramma's hun nieuwe single ten gehore te brengen.

Toppop wordt vanaf 21 juli op zaterdagavonden (23.30 uur) uitgezonden via Nederland 3. De netcoördinator bekijkt eerst of het programma aanslaat voordat hij beslist of de hele reeks van twintig afleveringen zal worden vertoond.



Mr. Toppop toen en nu