'Pascal Keijzer opzettelijk overreden'

De 16 lentes jonge Pascal Keijzer, die maandag overleed, zou het leven hebben gelaten doordat een autobestuurder doelbewust op hem inreed. Dat beweren vrienden van Pascal. De politie wilde dat niet bevestigen.

Maandagavond was Pascal op bezoek bij een vriend in het dorp Wervershoof. Op een gegeven moment stapte hij in bij twee mannen in een donkere auto. De vrienden beschrijven de inzittenden als 'ongure types'. "Ik ben met vijf minuten terug, zei hij", aldus een vriend.

Wat zich in de auto heeft afgespeeld, is nog een mysterie. Sommige vrienden maakten zich al snel ongerust. "Hij was nog maar net de hoek om toen hij al niet meer bereikbaar was. Terwijl zijn telefoon nooit uit staat. Zelfs midden in de nacht kon je hem bellen", aldus een vriendin. Een paar uur later werd het levenloze lichaam van de jongen uit Hoogkarspel in Zwaagdijk aangetroffen door een voorbijganger.

Volgens enkele geruchten zou de moord met drugshandel te maken hebben. Pascal heeft in 2006 in een jeugdinrichting gezeten voor drugshandel. Maar, zegt een vriend: "Dat hoofdstuk had hij bij mijn weten afgesloten. We zouden van de zomer vieren dat hij een jaar vrij was."


Een vriendin: "Pascal was een vrolijke vogel. Met hem had je altijd lol, ook als het niet goed met hem ging. Ha, hij zou hier nog grappen over maken."