Prinses Ariane in het ziekenhuis

Icoon KoningshuisDe net geboren prinses Ariane is opgenomen in het ziekenhuis in Leiden. Het meisje kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag koorts. De artsen denken dat dit komt door een luchtweginfectie.

Prinses Ariane is opgenomen in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) omdat dit ziekenhuis een kinder-intensive care heeft. Er is momenteel geen sprake van ademhalingsproblemen, maar mocht dit gebeuren, dan zal de jongste oranje naar deze afdeling worden overgebracht.

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn bij hun dochter die deze ochtend medische tests ondergaat. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) verwacht later vandaag meer te kunnen vertellen over de gezondheidstoestand van de kleine prinses.

Prinses Ariane is op 10 april geboren in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Ze is het derde kind van prins Willem-Alexander en prinses Máxima.

Update 13.50 uur
Prinses Ariane moet een week in het ziekenhuis blijven. Dat is nodig om de behandeling te voltooien en om te herstellen, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst vanmiddag in een mededeling.

Het prinsesje heeft inmiddels geen koorts meer en haar toestand wordt omschreven als 'stabiel'. Het is uitgesloten dat het prinsesje lijdt aan het gevreesde RS-virus, dat tot ademstilstand kan leiden.

Ariane ligt op de afdeling neonatologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Ze is onder behandeling van de neonatologen G. van Wezel-Meijler (LUMC) en haar eigen kinderarts J. Kreijen-Meinesz van het Bronovo-ziekenhuis.