Roel Reiné maakt film met Steven Seagal

De Nederlandse regisseur Roel Reiné gaat in Amerika een speelfilm maken met acteur Steven Seagal. Dat heeft hij dinsdag bekendgemaakt. De titel van de 12 miljoen dollar kostende film is Marker. De opnames beginnen half mei.

Het is de eerste grote studioproductie die de Nederlander maakt sinds hij vier jaar geleden naar Hollywood verhuisde. De grote Amerikaanse distributeur Sony Pictures gaat Marker wereldwijd uitbrengen. De 36-jarige regisseur draaide het afgelopen jaar twee lowbudgetthrillers: Drifter, met onder meer Hanna Verboom in een hoofdrol, en Deadwater, over een geheim marineschip dat in de Perzische Golf wordt belaagd.

Deze twee titels gaan in het najaar in première. Marker vertelt over een alcoholistische, corrupte agent die aan lager wal is geraakt en veel schulden heeft gemaakt. Een mysterieuze man biedt hem echter 100.000 dollar om zijn schulden af te lossen in ruil voor een paar duistere klusjes. Acteur Steven Seagal speelde eerder in producties als Under Siege 1 en 2.

Na de opnames van Marker gaat Reiné weer een lowbudgetfilm schieten: de thriller Bullitz, over vier gokkers die terechtkomen in een dodelijk spel.


De afgestofte 'acteur' in kwestie