Afonso Alves Voetballer van het Jaar

Icoon VoetbalVoor aanvang van het afgelopen seizoen werden er hoge verwachtingen aan Afonso Alves, speler van SC Heerenveen, gesteld. De speler werd voor 4,5 miljoen euro gekocht van Malmö FF uit Zweden en was meteen de duurste aankoop uit de geschiedenis van de Friese club.

Gedurende het seizoen 2006/2007 heeft Alves bewezen dat hij van grote waarde is voor SC Heerenveen. In 31 wedstrijden wist de Braziliaan namelijk 34 keer te scoren. Bovendien is de aanvaller hard op weg om Europees topscorer van het jaar te worden.

In het verleden is het nooit eerder voorgekomen dat een speler zo vaak wist te scoren voor SC Heerenveen. Ook is Alves hiermee meteen de eerste Braziliaan die gedurende één seizoen zoveel treffers wist te maken. Afgelopen seizoen miste de Braziliaan slechts drie duels, waardoor zijn gemiddelde op 1,1 doelpunt per wedstrijd ligt.

Dankzij dit voortreffelijke seizoen zal Alves op 3 september de Gouden Schoen in ontvangst nemen. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan de Voetballer van het Jaar. De Zilveren Schoen gaat naar Philip Cocu. De middenvelder van PSV maakte afgelopen weekend officieel bekend dat hij zijn ploeg zal verlaten. Alex, ook een speler van de Eindhovenaren, krijgt de bronzen variant.

Voor meer nieuws uit de Eredivisie kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!