Grote Britse actie tegen dierenactivisten

Icoon BuitenlandsBij een grote Britse politie-actie tegen dierenactivisten, 'de grootste ooit gehouden', zijn vanochtend huiszoekingen verricht in Groot-BrittanniŰ Nederland en BelgiŰ. Daarbij zijn dertig Britten gearresteerd.

De Britse arrestanten zouden veelal lid zijn van het Animal Liberation Front (ALF), en de afgelopen jaren ''een voortdurende campagne van laster en intimidatie hebben gevoerd.'' Hiermee probeerden de extremisten hun doelen te bereiken door het creŰren van een 'klimaat van angst'.

In Nederland werd in twee woningen in Amsterdam en het Zuid-Hollandse Numansdorp binnengevallen, in BelgiŰ in ÚÚn. In ons land zijn geen arrestaties verricht. Wel werden computers en cd-roms in beslag genomen.

De laatste keer dat de Nederlandse activisten van zich lieten horen, was toen ze twee maanden terug de woningen van topbestuurders van Euronext bekladden. Het is nog niet duidelijk of de huiszoekingen daar iets mee te maken hebben. Wel is duidelijk dat het van oorsprong Britse ALF op het Europese vasteland steeds meer voet aan de grond probeert te krijgen. Dit omdat ze in Groot-BrittanniŰ steeds feller wordt bestreden.