Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 34

Icoon EredivisieDe laatste speelronde van de Eredivisie van dit seizoen werd een heuse superzondag. Drie ploegen maakten nog kans op de titel, namelijk AZ, Ajax en PSV. De Alkmaarse ploeg nam het op tegen Excelsior, de Amsterdammers speelde tegen Willem II en PSV moest in eigen huis aantreden tegen Vitesse. Hieronder volgt een overzicht van speelronde 34.

Excelsior - AZ 3-2
AZ heeft in Rotterdam verrassend van Excelsior verloren (3-2). De ploeg begon erg slecht door een overtreding van keeper Waterman in zijn eigen strafschopsgebied. Arbiter Bossen kon niets anders dan een rode kaart tonen en een penalty te geven aan de thuisploeg, die dankbaar werd ingeschoten door Bruins. Kort daarna kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Na rust kwam Excelsior weer op voorsprong door een doelpunt van Drost. AZ kon vervolgens nog terugkomen door een goal van Koevermans en de rode kaart van Excelsior-speler Van Dieren, maar na tal van kansen voor AZ in de hectische slotfase haalde Voskamp ver in de blessuretijd de trekker over voor de Alkmaarders.

Willem II - Ajax 0-2
Ajax wist vanmiddag te winnen van Willem II en bleef hierdoor zicht houden op de titel, maar was afhankelijk van het resultaat in Eindhoven. De thuisploeg gaf niks weg, maar de Amsterdammers waren wel sterker, wat uiteindelijk in een 'gelukkige' treffer voor resulteerde. In de tweede helft voerden de bezoekers de score verder op, waardoor zij zich even kampioen konden wanen. Na deze goal werden er geen meer gemaakt, waardoor de ploeg van trainer Henk ten Cate afhankelijk was van de stand in Eindhoven.

PSV - Vitesse 5-1
PSV is er in geslaagd om Vitesse met 5-1 naar huis te sturen. De Eindhovenaren begonnen furieus aan het duel, wat meteen een aantal kansen opleverden. Hieruit wist de thuisploeg tweemaal te scoren. Hierna kwam de Arnhemse ploeg terug in de wedstrijd, aangezien de keeper van de Brabander blunderde. Het geloof werd even los gelaten, maar in de tweede helft liep de ploeg van trainer Ronald Koeman rap uit naar een royale voorsprong.

Hierdoor mogen de Eindhovenaren zich toch nog kampioen van het seizoen 2006/2007 noemen. AZ verloor namelijk bij Excelsior en Ajax maakte te weinig treffers om zeker te zijn van de eerste plaats. De eindstand van de Eredivisie 2006/2007 vind je hier.

De opvallendste uitslag van deze laatste speelronde was de overwinning van Roda JC op Heracles Almelo. Laatstgenoemde ploeg werd namelijk op de slachtbank gelegd en verloor uiteindelijk met maar liefst 7-0. Ook Feyenoord wist niet te winnen en verloor kansloos van SC Heerenveen (5-1). In de tweede helft wist de thuisploeg vier keer te scoren, waardoor Feyenoord zich alleen nog maar voor het UEFA Cup-toernooi kan plaatsen.