Jeugd lacht om Lama's, Teeuwen en Najib

Jongeren tot 24 jaar hebben opvallend weinig waardering voor de grote cabaretnamen Youp van 't Hek en Freek de Jonge. Dat blijkt uit het Nederlandse Humoronderzoek, een initiatief van bureau Intomart. Ook kijkcijferkanon van de publieke omroep Paul de Leeuw, kan jongeren maar matig boeien (een mager zesje).

Jongeren houden het meest van De Lama's (8,2 als rapportcijfer), Hans Teeuwen en Gordon en Gerard Joling (in Joling & Gordon). Waar de jeugd ook weg van is, is de van oorsprong Marokkaanse cabaretier Najib Amhali. Die scoort overigens ůůk bij 24+ hoge ogen. Omdat Amhali minder bekend is dan zijn (lager gewaardeerde) collega's Theo Maassen en JŲrgen Raymann valt er volgens de onderzoekers voor hem nog veel te winnen. Amhali zou wel eens tot de nieuwe Youp, Freek, of misschien wel Andrť van Duin kunnen uitgroeien, menen ze.

Onbetwiste sterren bij jong en oud zijn ťn blijven Andrť van Duin, Herman Finkers en het tv-programma Dit was het nieuws.

De onderzoekers vroegen ook naar de populairste strips. In dit genre won Jan, Jans en de kinderen. F.C. Knudde werd opvallend laag gewaardeerd.Niet geliefd bij jongeren

Blijft leuk

-
Hele onderzoek staat hier (.pdf bestand).