Prins Willem-Alexander vandaag 40

Icoon KoningshuisPrins Willem-Alexander is vandaag jarig. De toekomstige koning wordt 40 jaar oud. Hij viert het niet uitgebreid, vanwege de recente geboorte van zijn laatste dochter prinses Ariane. De festiviteiten zijn verplaatst naar 1 september.

Op die dag ontvangt hij ter gelegenheid van zijn veertigste verjaardag vrienden, familie en leden van buitenlandse vorstenhuizen op Paleis het Loo in Apeldoorn.

Officieel wordt de prins aangeduid met 'Zijne Koninklijke Hoogheid prins Willem-Alexander, prins van Oranje, prins der Nederlanden, prins van Oranje-Nassau, jonkheer van Amsberg', maar Máxima noemt hem Alexander. Prins Willem-Alexander Claus George Ferdinand wordt geboren op 27 april 1967 in het Academisch Ziekenhuis Utrecht. Hij geniet een beschermde en gelukkige jeugd op kasteel Drakesteyn, samen met zijn jongere broers Johan Friso (1968) en Constantijn (1969).

Ter ere van zijn verjaardag, zendt de NOS vanavond een portet uit van de prins. Een verslaggever volgde Willem-Alexander een jaar lang tijdens onder andere werk- en staatsbezoeken en in huiselijke kring op De Eikenhorst. De uitzending is vanavond te zien op Nederland 1, van 20.30 tot 22.05 uur en via internet.