Bedrijf biedt Poolse vaklui aan voor 'spotprijs'

EconomieGoed nieuws voor mensen met een kleine beurs die nog tegelzet- en behangwerk te verrichten hebben, maar slecht nieuws voor Nederlandse vaklui. Het Poolse klusbedrijf Reno-Pol biedt werknemers voor de Nederlandse markt aan voor prijzen die ver onder die van normale werklui liggen.

De onderneming heeft in Brabant folders verspreid waarin Poolse klusjesmannen worden aangeboden die vanaf 12,50 euro per uur allerlei (technische) werkzaamheden verrichten. Het bedrijf is ook op internet actief. Op de website biedt Reno-Pol bouw- en renovatiepersoneel aan vanaf een ''spectaculaire prijs van §12,50 per uur'' voor zowel particulieren als bedrijven. Daarmee zou tot 70% op loonkosten kunnen worden bespaard. Het bedrijf zegt een Poolse onderneming te zijn met als Nederlands tussenpersoon Polish Job Service uit Wassenaar.

In het Brabants Dagblad reageert vakbond FNV Bouw vol twijfels op het aanbod. ''Voor 12,50 per uur kan een tegelzetter niet werken. Dan ga je voorbij aan cao-afspraken. Deze ontwikkelingen zijn niet goed voor de markt'', aldus FNV-bestuurder Hans Wijers.