Belg neemt verkeerde kleindochter mee

OpmerkelijkIn het Belgische stadje Hoei, provincie Luik, is maandag grote commotie ontstaan nadat een vreemde opa een meisje uit een school had meegenomen. Gelukkig bleek het niet om een ontvoering te gaan. De bewuste grootvader had een 'verkeerde' kleindochter opgehaald.

De paniek brak uit toen de ouders van de 2,5 jaar oude Marie hun dochter kwamen ophalen. Toen ze hun kind nergens in school aantroffen, vroegen ze om opheldering. Toen werd duidelijk dat hun Marie was meegegeven aan 'haar grootvader'. De politie kwam ter plaatse, school en omgeving werden uitgekamd, een persoonbeschrijving van de dader op papier gezet.

Even later ging gelukkig de telefoon. De opa in kwestie belde op dat hij Marie kwam terugbrengen omdat hij het verkeerde kind had meegenomen. ''Het meisje lijkt werkelijk als twee druppels water op mijn kleindochter. Zelfde leeftijd, blonde haren... En ze heet ook nog eens Marie. Ik had ook geen reden om aan te nemen dat zij het niet was, want de leidster had haar voor mij geroepen'', zo verklaarde de man.

Het was de oma die ontdekte dat haar man met de verkeerde kleindochter was thuisgekomen. Wel was het opa opgevallen dat het kind in de wagen begon te huilen. Hij belde toen nog zijn dochter op. Die kalmeerde het kind, maar had ook niet in de gaten dat ze niet met haar dochter sprak.