9 maanden cel voor Gouden Kalfwinnaar

De winnaar van het Gouden Kalf voor beste filmmuziek in 2006, de Amsterdamse muziekproducer Giorgio Tuinfort, is gisteren veroordeeld tot 9 maanden celstraf waarvan 3 voorwaardelijk. Hij kreeg de straf opgelegd wegens zware mishandeling van zijn vriendin.

Tuinfort kwam er genadig af, want het Openbaar Ministerie (OM) had twee weken terug maar liefst 5 jaar cel tegen hem geëist. Volgens het OM was de hiphop- en r&b-producer schuldig aan mishandeling en verkrachting van zijn inmiddels ex-vriendin, maar de rechter achtte alleen de mishandeling bewezen.

Bij het slachtoffer werd naar eigen zeggen door Tuinfort onder meer kokend water over haar been gegooid en ze werd gedwongen wasmiddel te drinken. Het OM vindt de straf dan ook véél te laag en liet meteen na de uitspraak weten hoger beroep aan te tekenen.

Giorgio won het Gouden Kalf vorig jaar voor zijn muziek bij de film Bolletjes Blues. Hij werd in oktober vorig jaar aangehouden toen hij op het punt stond naar Amerika te vertrekken. Tijdens verhoren en de rechtszaak heeft Tuinfort alle beschuldigingen ontkend. Volgens hem is bij zijn ex sprake van wraakgevoelens omdat hij de relatie heeft beëindigd.