Vrouwen martelden rivale om minnaar

Icoon BinnenlandsEen jongedame uit Rotterdam is in een kelder mishandeld door drie seksegenoten. De aanleiding zou een man zijn, voor wie meerdere vrouwen warme gevoelens koesterden. Dat bleek gisteren tijdens een procedurezitting.

Op 8 januari 2007 hadden Malaisa D. (23), Samsemiliam P. (21) en Roxane H. (20) het gemunt op Vivian. In de kelder van Roxane, die nota bene bevriend was met Vivian, werd het slachtoffer onderhevig gesteld aan allerlei wrede martelpraktijken. Zo trok men aan haar haren, en probeerde men om die in brand te steken. Met een boksbeugel sloeg men in op haar hand, en een brandende sigaret werd op haar gezicht uitgedoofd. Daarnaast zou het trio Vivian hebben ontdaan van haar sieraden, telefoon en kleren. Tot slot is ze ook bedreigd.

Voor de rechter waren de agressieve dames heel wat minder stoer dan de verdenkingen doen vermoeden. Vanwege de zeer jonge kinderen (tot 2 jaar) van twee verdachten, en de ziekte van Malaisa (een tumor), besloot de rechter om het drietal voorlopig vrij te laten. "Het is wel een heel ernstige zaak. Besef dat de zaak niet is afgedaan", waarschuwde de rechtbank, die vervolgde: "Er kan meer straf uitrollen dan de drie maanden voorarrest." De zaak wordt 11 juli inhoudelijk behandeld.