Voetbal: Uitslag Manchester United - AC Milan

Icoon Champions LeagueManchester United is er in geslaagd om in een aantrekkelijk duel van AC Milan (3-2) te winnen. Wayne Rooney was in de slotfase verantwoordelijk voor de beslissende treffer, die ook meteen zijn tweede van de avond was. Kakß wist ook twee keer het net te vinden.

Sir Alex Ferguson kon in het treffen met AC Milan geen beroep doen op Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Mikael Silvestre en Kieran Richardson. Edwin van der Sar begon, zoals verwacht, in het doel van de Engelse ploeg. Aan de andere kant, bij AC Milan, stond zijn landgenoot Clarence Seedorf in de basis. Gilardino was de enige spits. De Braziliaanse speler Kakß stond daarachter. Verder ontbraken er geen spelers bij de Italiaanse ploeg.

Om 20:45 trapte AC Milan af voor de wedstrijd tegen Manchester United. De eerste kans van de wedstrijd was voor Rooney, maar Alessandro Nesta wist het schot enigszins te blokkeren. Uit de corner die hierop volgde kopte Cristiano Ronaldo op doel. Dida raakte de bal nog aan, waarna hij in het doel verdween. Hierdoor stond de thuisploeg al heel snel op voorsprong. Carrick kreeg de bal tien minuten later vol op zijn wreef, maar Dida stond deze keer wel goed opgesteld. Even later kreeg ook de Italiaanse ploeg, via Ambrosini, de eerste kans. Na ruim twintig minuten spelen stond het weer gelijk. De basis lag bij Seedorf, waarna Kakß het beheerst afrondde.

Kort daarna probeerde Ryan Giggs het eens, maar de bal ging over het doel. Tien minuten later kreeg Manchester United, via Ronaldo een goede mogelijkheid om weer op voorsprong te komen, maar Dida wist te voorkomen dat AC Milan wederom op achterstand kwam. In de tegenstoot wist de Italiaanse ploeg wel te scoren. Kakß was opnieuw de gevierde man, nadat hij eerst een aantal verdedigers het bos instuurde. Meteen na de hervatting van het spel stoomde de Braziliaan weer op, maar deze keer kon Van der Sar het schot pareren. Aan het einde van de eerste helft maakte Evra nog een zware overtreding, maar de scheidsrechter hield zijn kaarten toen op zak.

Direct na aanvang van de tweede helft kreeg Carrick een hele grote kans, maar hij wist de bal langs het doel te werken. Tien minuten later kreeg Kakß het weer op zijn heupen. Ditmaal was hij niet trefzeker, maar werkte hij de bal voorlangs. Direct daarna kreeg de Braziliaanse speler nog een kans en weer ging de bal er niet in. Na bijna een uur spelen waren de Engelsen weer terug in de wedstrijd dankzij een doelpunt van Rooney. In eerste instantie leek het erop dat de aanval in de verdediging van de Italianen zou stokken, maar de aanvaller kreeg het uiteindelijk toch voor elkaar om de bal in het doel te spelen.

De druk van Manchester United nam steeds meer toe. Dit resulteerde in een grote kans voor Fletcher, maar hij wist niet te scoren. Na 70 minuten spelen kregen de Engelsen een vrije trap. Giggs ging achter de bal staan, maar schoot hem uiteindelijk naast het doel van Dida. In de slotfase kreeg Ronaldo een mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar de bal belandde in het zijnet. In de slotfase van het duel wist Rooney zijn ploeg de zege te bezorgen door in blessuretijd te scoren. Hierdoor wist Manchester United een goede uitgangspositie te creŰren voor de return in ItaliŰ.

Voor meer nieuws uit de Champions League kijk je op de FOK! Voetbalmanager!