SGP stoort zich aan 'duivels' verkeersboek

Kees van der StaaijDe Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) vindt het boekje 'Ontsnapt uit de dode hoek' van Paul van Loon, dat door het ministerie van Verkeer en Waterstaat op basisscholen wordt uitgedeeld, ongeschikt voor kinderen. Volgens Tweede Kamerlid Kees van der Staaij is het onnodig angstaanjagend en pedagogisch onverantwoord.

In vragen aan verkeersminister Camiel Eurlings beschrijft hij taferelen ''waarbij een duivel (Ferluci) is gericht op het verzamelen van aangereden 'kinderzieltjes' die vervolgens met een 'griezelbus' naar de helse verblijfplaats van de 'Zielenverzamelaar' worden gebracht''.

Hij wil weten in hoeverre een pedagogische toets op het boekje is uitgevoerd. Volgens hem hebben christelijke scholen bovendien veel moeite met de duidelijke toespelingen op de duivel en de hel. Zij werken volgens hem dan ook niet mee aan de verspreiding van het boekje dat volgens het ministerie op speelse manier ingaat op de gevaren van de dode hoek, het gebied rondom vrachtwagens dat niet via spiegels te zien is voor chauffeurs.