Rechtbank maakt gehakt van 'ongevoelige' parkeerboete

Icoon JustitieDe rechtbank in Amsterdam heeft een parkeerboete ongedaan gemaakt die een 82-jarige inwoner van Hilversum in zijn woonplaats had gekregen. Daarmee is de gemeente Hilversum fors op de vingers getikt, omdat die eerder zelf weigerde om de boete van 50 euro te verscheuren.

De man kreeg de parkeerboete toen hij met zijn 89-jarige vrouw aan het winkelen was en zij last kreeg van hartklachten. Omdat hij het belangrijker vond om zijn bejaarde vrouw bij te staan dan de parkeermeter bij te vullen, liep hij tegen de boete aan.

Hij tekende protest aan tegen de boete maar de gemeente Hilversum was daar onontvankelijk voor. De gemeenteadvocaat liet de man weten dat hij willens en wetens een risico had genomen: hij wist namelijk dat zijn vrouw slecht ter been was en last van hartkloppingen had. Oók had de man zijn vrouw moeten achterlaten om de parkeermeter bij te vullen.

De rechtbank in Amsterdam verwierp het verweer van de gemeenteadvocaat van Hilversum. Volgens de rechtbank is het niet meer dan begrijpelijk dat de 82-jarige zich meer zorgen maakte over zijn vrouw dan over een parkeermeter.