Alkmaarse scholier doodgeslagen

Icoon BinnenlandsEen 16-jarige leerling van Christelijke scholengemeenschap Jan Arentz in Alkmaar is vanmiddag opgenomen in het ziekenhuis. De toestand van de jongen is kritiek. De jongen, Gerd Nan van Wijk, had drie klappen gekregen van een seksegenoot. Dit heeft de directeur van de scholengemeenschap vanavond bekendgemaakt.

De politie bevestigt het bericht. Volgens een woordvoerder van de politie is er een aanhouding verricht in de zaak, een jongen van 17 jaar uit Alkmaar wordt verdacht.

De directeur van de school vertelt dat het slachtoffer na schooltijd naar buiten liep en dat hij in gesprek raakte met de 17-jarige. De Alkmaarder, overigens geen leerling van de school, sloeg volgens de directeur de 16-jarige drie keer op zijn hoofd. Deze viel vervolgens bewusteloos neer op de stoep voor de school.

Verschillende leden van FOK! zeggen meer informatie te hebben. Zo zou Gerd Nan gezoend hebben met de vriendin van de Alkmaarder, waarna hij met een boksbeugel op zijn slaap werd geslagen. Bovendien zeggen enkele FOK!kers dat de jongen al hersendood is verklaard.

Update 22.32 uur
De jongen is vrijwel zeker overleden. Na de vechtpartij is de jongen opgenomen in het ziekenhuis, waar hij al snel hersendood werd verklaard.

Update 07.06 uur
Inmiddels is er een officiŽle bevestiging dat Gerd Nan van Wijk inderdaad is overleden. Op maandagavond 23 april 2007, kort voor middernacht, is hij aan zijn verwondingen bezweken, zo meldt de politie Noord-Holland Noord.