Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 33

Icoon EredivisieDit weekend werd de voorlaatste speelronde in de Eredivisie afgewerkt. De spanning is inmiddels om te snijden, aangezien er drie ploegen zijn die evenveel punten hebben. Momenteel gaat AZ op basis van het doelsaldo aan de leiding. Ajax en PSV volgen op de plaatsen twee en drie met evenveel punten als de Alkmaarse ploeg.

PSV was tot dit weekend nog lijstaanvoerder en begon goed tegen FC Utrecht. Toch kwamen de Brabanders niet verder dan een gelijkspel (1-1) en verloren de koppositie. Na negen minuten stonden de Brabanders al op voorsprong.In de slotfase kwam de thuisploeg verrassend op gelijke hoogte. De doelman van de ploeg uit de Domstad voorkwam hierna dat de bezoekers alsnog met de volle buit naar huis ging.

AZ nam de eerste plaats van de Brabantse concurrent over door te winnen van SC Heerenveen (3-1). In eerste instantie kende de Alkmaarders enige moeite met het spel van de bezoekers, maar kwamen uiteindelijk toch op voorsprong. Aan het einde van de eerste helft werd de voorsprong verder uitgebouwd. In de tweede helft kwamen de Friezen toch nog terug, maar in de slotfase maakte de thuisploeg aan alle onzekerheid een einde.

Ajax is er in geslaagd om het treffen met Sparta te winnen (5-2). De Amsterdammers stonden na slechts 21 minuten spelen al op een comfortabele 3-0 voorsprong. Hierna zakte de thuisploeg wat weg. Hierdoor werd de tweede club van Rotterdam in de gelegenheid gesteld om twee keer te scoren. In de laatste twintig minuten van het duel werden de drie punten definitief veilig gesteld door twee treffers.

Heracles heeft er, door te winnen van Excelsior (3-1), voor gezorgd dat ze ook volgend seizoen in de Eredivisie zullen spelen. De bezoekende club kwam na een half uur spelen nog wel op voorsprong. Pas in de tweede helft, na een uur spelen, kon de ploeg uit Almelo pas wat terug doen. Tien minuten voor tijd wist de thuisploeg binnen een minuut tweemaal te scoren. De treffer van de Rotterdammers deed er niet meer toe, waardoor zij veroordeeld zijn tot het spelen van de nacompetitie.

In een Brabants onderonsje heeft RKC Waalwijk gelijk gespeeld tegen Willem II. Hierdoor zal de Waalwijkse formatie in de nacompetitie actief zijn. De thuisploeg zette vanaf de eerste minuut meteen druk, maar de Tilburgers kwamen uiteindelijk op voorsprong. Na de twee kreeg de thuisploeg veel kansen, maar de doelman van de bezoekende club stond zijn mannetje. Toch moest hij na een uur spelen een doelpunt toestaan. In blessuretijd kregen de Waalwijkers een grote kans op de winst, maar de bal werd van de lijn gehaald.

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Groningen werd definitief gestaakt. In de tweede minuut werd het duel stilgelegd, vanwege vuurwerk op het veld. Na een afkoelperiode van een kwartier werd de wedstrijd hervat. In de 48e minuut werd de confrontatie definitief gestaakt. Het was toen 3-0 voor de Groningers.