Arrestaties in zaak cafémoord Beverwijk

MisdaadIn verband met de liquidatie van de 37-jarige Michel Schuurmans uit Velsen-Noord, die op 14 december in Beverwijk in een café werd doodgeschoten, zijn acht arrestaties verricht. Twee van de verdachten worden gezien als de schutters, aldus de politie.

De vijf andere verdachten zijn mannen in leeftijd van 29 tot 61 jaar en een vrouw van 29. Zij worden verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de dood van de man en van handel in drugs, afpersing en bedreiging.

De vermoedelijke schutters zijn twee mannen van 44 en 42 jaar en afkomstig uit Alkmaar. Schuurmans zat op de dodelijke decembernacht te kaarten in het Beverwijkse Café Scheiwijk. Hij werd van dichtbij met vier of vijf kogels door het hoofd geliquideerd. Getuigen die in het café aanwezig waren zeiden na het gebeuren: ''Twee mannen liepen binnen. Eén van hen zei: Michel, Michel, waarop Michel opkeek. De dader zei: Michel, handen omhoog. En toen schoot hij hem een paar kogels door zijn hoofd.''

Schuurmans, vader van vier kinderen, stond in zijn omgeving bekend als drugscrimineel. Een getuige vertelde in december aan De Telegraaf dat een criminele groep de moord heeft laten uitvoeren. Het zou gaan om een Nederlands-Marokkaanse drugsbende die door Schuurmans zou zijn beroofd van 40 kilo softdrugs. Het slachtoffer zou deze partij 6 maanden voor zijn dood hebben ontvreemd uit een woning in Alkmaar. Of dit ook de daadwerkelijke reden is voor de moord, heeft de politie nog niet bekend gemaakt.