KNVB beker: Uitslag AZ - NAC Breda

Icoon KNVB BekerAZ is de tegenstander van Ajax in de finale van de strijd om de KNVB-beker. In de halve finale waren de Alkmaarders met 6-0 veel te sterk voor NAC Breda.

AZ begon gelijk goed aan de wedstrijd door druk te zetten op het doel van NAC. In de vierde minuut kregen de Alkmaarders de eerste kans, toen Dembele Zwaanswijk wist uit te spelen. Zijn schot kwam echter net naast het doel. Even daarna was het Jenner die een kans kreeg, maar Zoetebier redde.

Het lukte NAC af en toe wel om er uit te komen, maar ze wisten niet in het doelgebied van de Alkmaarders te komen. In de 24e minuut was het bijna 1-0 na een snel genomen vrije trap van Tim de Cler, maar zijn schot stuitte op Zoetebier. Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg NAC wel wat meer ademruimte. Af en toe lukte het om een aanval op te bouwen, maar ze faalde in de afwerking. AZ bleef het doel van Zoetebier echter bestormen, gevaarlijkste man aan de Alkmaarse kans was Moussa Dembele. In de 41e minuut was het dan toch 1-0 voor AZ. Dankzij het been van Penders wist Simon Cziommer de bal in het doel te schieten. Even daarna was het bijna 2-0 nadat Martens de bal net naast schoot.

In de tweede helft haalde de coach Ernie Brandts Brian Pinas naar de kant ten faveure van Maceo Rigters. AZ begon ook in de tweede helft een stuk sterker. In de 50e minuut kreeg AZ een penalty van scheidsrechter Vink, nadat Zwaanswijk Dembele vasthield in het strafschopgebied. Shota Arveladze wist de bal binnen te schieten. In de 54e minuut was het bijna 3-0, maar Cziommer wist de bal niet goed op zijn voet te krijgen waardoor die wegketste.

In de 58e minuut was het alsnog 3-0. Cziommer profiteerde van een falende verdediging van NAC en wist de bal achter Zoetebier te schieten. Het werd nog erger voor NAC, toen AZ in de 60e minuut de 4-0 scoorde nadat via een eentweetje van Arvaldze en Martens laatstgenoemde de bal wist binnen te schieten.

Maarten Martens scoorde in de 64e minuut van de wedstrijd de 5-0. NAC was geheel de weg kwijt, bij hen lukte niets terwijl bij de Alkmaarders alles leek te lukken. De Alkmaarders konden na de 5-0 de wedstrijd uitspelen. In de 75e minuut kreeg NAC via Zonneveld nog een kans, maar de vrije trap werd door Waterman gestopt. In de 80e minuut was het bijna 6-0 maar de bal van Dembele ging net naast het doel. De genadeklap kwam in de 82e minuut. Via een hoekschop van Jenner wist Steinsson de 6-0 binnen te schieten.

Voor meer nieuws over de KNVB beker kijk je op de FOK! Voetbalmanager!