De Vries duikt in moordzaak Van der Werken

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries roept mensen op die tips hebben omtrent de moord op milieu-ambtenaar Chris van der Werken, hem te contacteren. De Vries gaat zich namelijk in de onopgeloste moordzaak op de Nunspeetse ambtenaar storten.

De 43-jarige Van der Werken werd op zondagmiddag 22 december 1996 tijdens een boswandeling vermoord door drie kogels in de rug. Hij was milieucoördinator van de gemeente Harderwijk. In die functie had hij bemiddeld bij een hoog oplopend conflict tussen Veluwse boeren en de Vereniging Milieu Offensief van de latere moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der Graaf.

Van der Graaf is meerdere malen in verband gebracht met de geruchtmakende moord, maar er is nooit genoeg bewijs tegen hem gevonden om hem als verdachte te kunnen kenmerken.

De redactie van het tv-programma van Peter R. De Vries wil niet zeggen of er nieuwe tips zijn die een aanleiding zouden kunnen vormen voor een hernieuwd onderzoek. De programmamakers noemen in deze zaak wel herhaaldelijk Van der Graaf omdat hij volgens de politie indertijd geen sluitend alibi had in deze moordzaak.

Niet alleen op Van der Graaf zal De Vries zich richten. Het is namelijk ook mogelijk dat Van der Werken in het bos bijvoorbeeld getuige was van een drugstransactie of per ongeluk is geraakt door personen die aan het oefenen waren met wapens.