Groningen belooft beterschap aan zieke knuffels

Icoon OpmerkelijkZieke knuffels kunnen volgende week van dinsdag tot en met donderdag onderzocht worden in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Het is de vijfde keer dat het ziekenhuis iets dergelijks organiseert. Met het project hoopt men kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met een ziekenhuis om zo eventuele angsten te verminderen. Ook kan het ziekenhuispersoneel hun communicatieve vaardigheden met kinderen trainen. Initiatiefnemer van het project is de International Federation of Medical Students Association.

Er wordt verwacht dat er zo'n achthonderd kinderen met hun knuffel naar het ziekenhuis zullen komen. Een team van deskundigen zal in samenwerking met de kinderen een behandelingsplan opstellen. De kleuters mogen verkleed als assistent bij de behandeling aanwezig zijn.

Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam organiseert het berenhospitaal voor de derde keer. Het AMC zal zich vooral richten op knuffels met een Surinaamse, Antilliaanse, Turkse of Marokkaanse achtergrond. Knuffels met een dubbele achtergrond zijn ook van harte welkom, aldus de organisatie.