Schutter Virginia spreekt

Icoon BuitenlandsCho Seung-Hui heeft, vlak nadat hij twee mensen had neergeschoten in een campusgebouw van de Technische Universiteit van Virginia, een dik pakket gestuurd naar de Amerikaanse nieuwszender MSNBC. In dit pakket zaten foto's en video's waarin Cho zegt dat dit “niet had hoeven gebeuren”, zo meldt MSNBC.

Cho, een 23-jarige student Engels, doodde 32 mensen in twee schietpartijen. Hierna pleegde hij zelfmoord met hetzelfde wapen.

Volgens NBC News directeur Steve Capus heeft de nieuwszender het pakketje op woensdag ontvangen en het materiaal meteen ingeleverd bij FBI-agenten in New York. De directeur zei ook nog dat het materiaal moeilijk te volgen, onsamenhangend en extreem verontrustend is.

Het pakket bevatte geen foto's van de schietpartijen die maandag plaatsvonden maar in de video-boodschappen waren wel vage referenties te vinden zoals: “dit had niet hoeven gebeuren”. Zo meldde Capus in een interview op de woensdagavond.

Het bericht bevatte maar liefst 23 video bestanden op CD. In deze video's noemt Cho geen namen maar praat hij wel over religie en de intense hekel die hij had aan de rijkere 'kakkers' en de 'all-american lifestyle'.

Een lijkschouwer wist te melden dat geen van de lichamen die hij binnenkreeg minder dan drie kogels in zich had. Ook schijnt Cho zich goed voorbereid te hebben door met meerdere geladen magazijnen de school binnen te lopen en de deuren met kettingen te hebben afgesloten.

Klik hier om meer foto's te kunnen zien. Ook het filmpje is inmiddels online gezet.


EÚn van de foto's.