Veel seksaandrang levert hoofdpijn op

Uit een onderzoek van het Kenniscentrum seksualiteit, de Rutgers Nisso Groep, blijkt dat mannen met een buitensporig seksueel verlangen beduidend vaker last hebben van hoofdpijn, rugpijn, slapeloosheid en psychische klachten, dan mannen die deze gedachten niet hebben. Volgens de onderzoekers kampen veel Nederlanders met deze overmatige drang naar seks.

Het zou in ons land gaan om circa 300.000 mannen en 80.000 vrouwen. Vooral mannen van Turkse en Marokkaanse afkomst (ruim 11%) geven aan dat zij veel te veel aan seks denken en dat ze seksuele gedachten en gevoelens hebben die sterker zijn dan zij zelf. Van de Surinaamse en Antilliaanse mannen in Nederland heeft 10% hier last van tegen 3% van de autochtone Nederlanders. Overmatige drang naar seks komt relatief vaak voor onder jongeren van 19 tot 34 jaar.

Het blijkt dat mensen met een overmatig verlangen naar seks niet daadwerkelijk mťťr seks hebben met een partner dan anderen. Wel hebben ze meer soloseks. Hoe meer mensen aan seks denken, hoe meer ze gebruik maken van porno, cyberseks en prostitutie. Ook masturberen ze meer, doen ze iets meer aan anale seks en hebben vrouwen iets vaker actieve orale seks.

Van bil
Uit een gisteren gepubliceerd onderzoek van condoomfabrikant Durex blijkt overigens dat Nederlanders gemiddeld slechts 94 keer per jaar van bil gaan. Daarmee zitten 'we' onder het wereldwijde gemiddelde van 103 keer per jaar.

Nederlanders besteden 20 minuten per keer aan seks, wat weer boven het wereldwijde gemiddelde ligt van 18 minuten. In India is het wippen gebeurd in slechts 13 minuten.