100%NL draait nu toch Jan Smit na rel

Icoon RadioRadiozender 100%NL gaat nu toch de platen van Jan Smit draaien. Daarmee komt een einde aan meningsverschillen binnen het radiostation. Sommige dj's wilden graag Jan Smit draaien, wat eigenlijk niet in het pop/rock-urban format van 100%NL past.

"We draaien voorlopig alleen de nieuwe single 'Op weg naar geluk' en in veel en veel mindere mate de akoestische versie van 'Laura' en 'Als de morgen is gekomen'", zo heeft programma-directeur Herbert Visser aan de website Radiofreak.nl laten weten. Dat is de uitkomst van een spoedoverleg tussen de programmaleiding en de dj's, gisteravond.

Of nieuwe singles van Jan Smit worden gedraaid op de zender is niet zeker. "Dat hangt af van de sound van die single. We draaien immers ook niet alles van Nick en Simon", aldus Visser.

Het gerommel binnen het radiostation begon vorige week toen ochtend-dj Patricia van Liemt werd geschorst omdat ze Jan Smit draaide. Gisterenochtend keerde ze terug op de zender waarna zij en haar collega Dave Donkervoort opnieuw een plaat van de Volendamse zanger draaiden. Herbert Visser nam vervolgens het programma over.