Boze patiënt besmeurt huisartsenpost met bloed

Icoon BinnenlandsEen naar alle waarschijnlijkheid dronken man uit Assen heeft zaterdagavond een huisartsenpost in een ziekenhuis met zijn eigen bloed besmeurd. Hij kwam tot deze daad uit onvrede over de service die de huisartsenpost bood. De 27-jarige Drentenaar vond dat hij niet snel genoeg werd geholpen.

Daarop haalde hij het noodverband van zijn hand en smeerde zijn bloed op plafond, wanden, ramen, deuren en op spullen als boeken en kranten. Ook besmeurde en bedreigde hij samen met een kameraad artsen en verpleegkundigen.

De dronken man had een bloedende handwond. Samen met zijn 25-jarige vriend liep hij naar de huisartsenpost in Assen en eiste daar dat hij direct zou worden geholpen. Toen dat niet gebeurde besmeurde hij de post. Een aantal mensen die zaten te wachten wisten niet hoe snel ze zich uit de voeten moesten maken.

Volgens de politie is de schade in de huisartsenpost groot. Intussen zijn het plafond en de muren opnieuw geschilderd. De met bloed besmeurde spullen zijn weggegooid.

Met dank aan YubYub en SpiekerJozef voor de submit.