Schoolvoetbal beslecht met naaldhak

Een schoolvoetbaltoernooi in Alkmaar is gisteravond uitgelopen op een vechtpartij tussen meer dan dertig ouders. Terwijl basisschoolkinderen van de Sint Matthiasschool en de Belloschool aan het voetballen waren, brak langs de lijn een knokpartij uit.

De wedstrijd vond plaats op het complex van Alcmaria Victrix aan de Terborchlaan, langs de Randweg. Volgens een getuige gingen vooral moeders uit hun dak: ''Ze stonden als hysterische heksen langs de lijn. Ze bleven schreeuwen.'' Al snel werd de sfeer grimmiger hetgeen leidde tot een handgemeen tussen moeders uit beide kampen. Later bemoeiden ook vaders zich ermee. ''Het werd een kloppartij. EÚn van de vrouwen trok zelfs haar pumps uit en sloeg met een naaldhak op het hoofd van een andere vrouw'', aldus een aanwezige. EÚn vrouw had een gat in haar hoofd door de klap met de pump, een andere vrouw brak vermoedelijk haar middenhandsbeentje. Een van de voetballertjes was dizzy door een klap van een tegenstander.

Toen de gewaarschuwde politie met sirenes het complex opreed, was de vechtpartij al voorbij. Op aanwijzingen van getuigen is een aantal mensen verhoord. De politie kon woensdagavond nog niet zeggen of er aanhoudingen waren verricht.

Volgens de organisator van de wedstrijd waren vooral moeders van de Sint Matthiasschool schuldig aan de vechtpartij.

Met dank aan CobusNet en Corporaal voor de submit.