Man hangt zich op tijdens seksspelletje

Icoon ShockingEen 38-jarige Britse man uit Grimsby, die in september om het leven kwam, blijkt het slachtoffer te zijn van een bizar rollenspel. Dat blijkt uit een uitgebreid onderzoek.

De man, Simon Burley, deed alsof hij werd opgehangen door een neo-Nazi, die werd gespeeld door zijn vriendin, Elizabeth Hallam. Vooraf aan het seksspelletje gaf de man een bot mes aan zijn partner, om hem na het ophangen los te kunnen snijden. Toen hij eenmaal de stoel onder zich weg trapte lukte het de vrouw niet om hem te redden.

Het koppel, gekleed in passende kleding, was tijdens het incident eveneens onder de invloed van alcohol en drugs.

Burley had volgens zijn vriendin een obsessie voor vrouwen die werden opgehangen, en keek dan ook vaak naar video's op internet waarin vrouwen het slachtoffer waren. De man keek ook de film Pierrepoint keer na keer. Deze film beschrijft het verhaal van een Britse beul.

Het koppel speelde vaker soortgelijke rollenspellen maar volgens de lijkschouwer was het de vraag of Burley wist dat hij een bot mes aan zijn vriendin had gegeven. Ook twijfelde hij of het wel om een tragisch ongeval ging.

Een vriend van Burley, Anton Hamilton, dacht niet dat hij een echte doodswens had. Overigens verklaarde een buurvrouw voor de rechter dat zij het koppel ruzie had horen maken vlak voor zijn dood, maar volgens Hallam hoorde dit allemaal bij het rollenspel. Ook beschreef de buurvrouw een argument tussen de twee waarin Hallam haar vriend "pervers" en "gek" noemde, maar dit ontkent ze.

De patholoog vond volgens het rapport een mengsel van alcohol en amfetaminen in het bloed van Burley, deze niveaus waren hoog genoeg om zijn motorische functies aan te tasten.

Lijkschouwer Atkinson sloot uiteindelijk het onderzoek en concludeerde dat het onmogelijk is om te achterhalen of hij viel, zelfmoord pleegde, of werd geduwd. Het Openbaar Ministerie vond geen bewijs voor een misdrijf.

Met dank aan Michael van Poppel voor de herschreven submit.