Man met vloeibaar zuur gepakt

Icoon MisdaadEen jongeman in Frankrijk, die er sterk van verdacht wordt tenminste drie vrouwen te hebben aangevallen met een vloeibaar zuur, is vanochtend aangehouden bij het metrostation des Invalides in Parijs.

In de afgelopen drie weken heeft hij het goedje over de kleding van reizigers gegoten. Het zuur veroorzaakte ernstige brandwonden. Het begon op 19 maart, toen een 25-jarige vrouw in de trein stapte. Tijdens haar reis kreeg zij opeens een bijtend gevoel bij haar billen. Toen ze bij haar werk aankwam, werd de ernst duidelijk. Zij is direct naar het ziekenhuis gebracht voor een behandeling.

Op 20 maart reisde een 30-jarige vrouw van Gare de Lyon naar Melun, toen zij een stekende pijn voelde aan haar billen. Ze stapte uit bij Maisons-Alfort waar zij de hulpdiensten waarschuwde. Zij heeft tweedegraads brandwonden aan haar billen en rechterhand en moest ook in het ziekenhuis worden opgenomen. Onderzoek wees uit dat het ging om zwavelzuur. Afgelopen woensdagmiddag voelde een 27-jarige vrouw in de trein eveneens een hevige pijn aan haar billen en benen. Ook die werd veroorzaakt door brandwonden.

De vermoedelijke dader, een Parijzenaar van 28 jaar, is gepakt dankzij het signalement dat men heeft weten te maken door surveillancecamera’s op het station. Eerder was hij nog onbekend bij de politie. Hij had een potje bij zich waarin een mix van natrium, wasmiddel en een bijtende stof zat. Dit potje was verstopt in een pakje sigaretten. Bij ondervraging door de politie heeft hij bekend.