2 weken geen trein tussen Almelo en Hengelo

Icoon VervoerTussen Almelo en Hengelo zal tot midden april geen personentreinverkeer rijden. Dat heef spoorbeheerder ProRail bekend gemaakt. De tests van een nieuw veiligheidssysteem zijn niet naar wens verlopen, waarna de vervoerder heeft besloten een second opinion uit te laten voeren, voordat er weer treinen gaan rijden.

Volgens ProRail zitten er fouten in het ontwerp van het bureau dat de beveiligingssoftware heeft ontworpen. Dit heeft ProRail doen besluiten het systeem helemaal opnieuw te laten controleren en deels opnieuw te laten ontwerpen. De verwachting is dat de controle pas in de tweede helft van april gereed zal zijn.

Tussen Almelo en Hengelo is momenteel maar één spoor beschikbaar, dat gebruikt wordt door de internationale trein richting Duitsland en goederenvervoer. Tussen de twee steden rijden nu bussen.

De Nederlandse Spoorwegen (NS) zijn kwaad op ProRail en hebben al aangekondigd een schadevergoeding te eisen. Mensen die gedupeerd zijn, kunnen hun geld terug krijgen. NS declareert dat dan weer bij ProRail.

Met dank aan Longmen voor de submit.