Aangetekende brief met 1500 euro zoek

De Rotterdamse Anja is niet blij met TNT post. Het bedrijf raakte een aangetekende brief met 1500 euro kwijt. Een halfjaar geleden stuurde de eigenaressen van een bedrijf in 0906-lijnen het geld op naar een werkneemster. Maar de brief is nooit aangekomen.

Ze geeft toe de cijfers van de postcode te hebben verwisseld, maar dat is haar wel vaker overkomen. En al die keren kwam zo'n brief gewoon bij de geadresseerde aan, maar helaas raakte deze brief zoek tussen de sorteer- en distributiecentra.

Uiteraard had ze het bedrag ook via de computer of telefoon kunnen overmaken, maar Anja gaat voorzichtig om met haar werkneemsters. Geld overmaken is te gevaarlijk in deze branche. Hun omgeving hoeft namelijk niet te weten hoe de vrouwen de kost verdienen.

Als schadevergoeding kan Anja een bedrag van 46 euro tegemoet zien. Maar dat geld is ze van plan te weigeren. "Die 46 euro hoef ik niet. Het gaat me niet om het geld. Al had er een vloeitje in gezeten, dan nog had die envelop moeten aankomen."

Een woordvoerster van TNT Post spreek van een 'heel nare zaak'. "Nadat op het sorteercentrum is geconstateerd dat de postcode niet klopte, is de brief niet meer te traceren. De juiste postcode hoort te worden opgezocht, dat is misschien gebeurd, maar daar hebben we geen bewijs van. We kunnen het niet nazoeken."

Volgens de woordvoerster had Anja beter een aangetekende brief met waardeaangifte kunnen versturen. "Met een gewone aangetekende brief kun je 46 euro terugkrijgen. Maar met waardeaanfgifte kun je cheques of geld verzekeren tot maximaal 5400 euro."

Volgens Anja gaat het om 'het principe'. "Bovendien kan iemand het geld hebben gestolen. Waarom niet? Iedereen kan postbode worden. TNT vindt de aantijging onaardig en 'niet ter zake doende'."Dat de envelop is verdwenen, is niet mooi. Maar bij TNT werken betrouwbare mensen." Anja wil er niets van weten. "Als de brief niet snel gevonden wordt, doe ik aangifte van diefstal."