Voetbal: Uitslag PSV - Liverpool

Icoon Champions League PSV is er niet in geslaagd om te winnen van Liverpool. In een matige wedstrijd wist de Engelse ploeg met 3-0 te winnen. Hierdoor lijkt het erop dat de Eindhovenaren kansloos zijn om zich te plaatsen voor de halve finales van de Champions League.

Trainer Koeman startte met Timmy Simons in het hart van de verdediging, vanwege de afwezigheid van Alex. Diego Tardelli kreeg de voorkeur boven Patrick Kluivert en Xiang Sun. Het laatstgenoemde duo begon op de bank. Verder begon ook Mika Väyrynen in de basis, aangezien Ibrahim Afellay niet in actie kon komen. Rafael Benítez, trainer van Liverpool, ruimde een basisplaats in voor Dirk Kuijt.

Om 20:45 trapte PSV af voor de eerste wedstrijd in de kwartfinales van de Champions League. De eerste mogelijkheid was voor de Eindhovense club. De bal werd richting Farfán gespeeld, maar Reina had geen enkele moeite om de bal te vangen voordat de aanvaller er bij was. Na een kwartier spelen kreeg Liverpool een corner, waaruit een kans voor Peter Crouch onstond. Heurelho da Silva Gomes stond echter goed opgesteld en tikte de bal weg. Vijf minuten later probeerde diezelfde Crouch het eens van afstand, maar de bal zeilde over het doel van de thuisploeg. Niet veel later kreeg de ploeg van Koeman een goede kans. Jan Kromkamp gaf de bal vanaf rechts voor, waarna Väyrynen de bal via de grond over het doel werkte.

In de 27e minuut wist Steven Gerrard te scoren. Edison Mendéz reageerde te laat, waardoor de middenvelder de bal, na een voorzet, eenvoudig achter Gomes kon koppen. Direct hierna kreeg de speler weer een kans, maar deze keer stond de verdediging wel goed. In het verdere verloop van de eerste helft kregen de twee ploegen geen noemenswaardige kansen meer. Liverpool had een licht overwicht, maar kon nauwelijks gevaar stichten op de helft van PSV. Ook de Eindhovenaren waren niet bij machte om door te drukken en zodoende de stand weer gelijk te trekken.

Direct na aanvang van de tweede helft ontstond een hachelijke situatie voor het doel van PSV, maar Liverpool kon deze aanval niet bekronen met een treffer. Uiteindelijk wist de Engelse ploeg de voorsprong toch uit te bouwen. Riise scoorde op uitstekende wijze door de bal van grote afstand op het doel te schieten. Gomes kon er niet bij, waarna het tweede doelpunt een feit was. Na bijna een uur spelen kreeg Riise weer een mogelijkheid, maar deze keer had hij het vizier niet op scherp staan. Na een uur spelen kon Liverpool de derde treffer aantekenen. De gevierde man was Crouch, die de bal prima binnen kopte.

PSV probeerde kansen te creëren, maar in veel gevallen strandde de aanval aan de rand van het strafschopgebied. Bijna tien minuten later kreeg Tardelli een goede kans, maar Reina kon deze eenvoudig pareren. Kort daarna moest de keeper van Liverpool weer in actie komen. Dit keer was Carlos Salcido de aanstichter. Tien minuten voor tijd kreeg Liverpool een vrije trap, maar deze werd weggewerkt door Gomes. In de slotfase van het duel was er niet veel meer te genieten. Er waren nog een paar kansen, maar deze waren niet gevaarlijk. Liverpool leek zich bij de drie treffers te hebben neergelegd. De thuisploeg gaf zich gewonnen en speelde het duel plichtmatig uit.