Pfaff geeft zwarte tuinman een trap

Jean-Marie Pfaff, oud-doelman van onder meer de Rode Duivels en Bayern München en tegenwoordig vooral tv-ster in zijn eigen reality-show 'de Pfaffs', is door het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding op de vingers getikt wegens onvoorbeeldig gedrag.

Zondagavond was bij onze zuiderburen in een aflevering van de 'Pfaffs' te zien hoe Jean-Marie een zwarte tuinman van een hotel een trap onder zijn achterste verkocht. Dat deed hij op het eiland Barbados waar de Pfaffs in een luxehotel vakantievierden. Jean-Marie vond dat de tuinman in de weg stond omdat die aan het werk was in de voetendouche waar Pfaff zich wilde afspoelen.

Volgens het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding ''moet Jean-Marie Pfaff beseffen dat hij een voorbeeldfunctie heeft, zeker omdat hij zo veelvuldig op tv komt.'' Het Centrum gaat ook een brief schrijven aan VTM, omdat die de beelden uitzond.

Pfaff heeft inmiddels laten weten het niet zo bedoeld te hebben: ''In mijn hart heb ik dat zo niet gemeend, ik heb niets tegen mensen met een andere huidskleur. Voor mij is elke mens gelijk. Ik doe trouwens veel voor ontwikkelingshulp, maar mensen weten dat niet.''