Thieme: Adam en Eva aten geen vlees

Fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren zegt dat de mens pas vlees is gaan eten na de Bijbelse zondeval. Voordat Adam en Eva door God het paradijs werden uitgejaagd, waren ze volgens haar vegetariërs.

Naast haar overtuiging dat Adam en Eva geen vlees aten, meent Thieme ook dat God walgt van dierenoffers die aan hem werden en worden gebracht. Thieme deed haar uitspraken afgelopen weekend in een interview met de nieuwe glossy 'Vrouw', een gratis bijlage bij dagblad De Telegraaf.

Marianne Thieme is aangesloten bij de geloofsgemeenschap Zevendedags Adventisten, een internationaal protestants kerkgenootschap die strikt de oude joodse bijbelwetten naleeft en meer dan andere christenen gelooft in een spoedige 'wederkomst' van christus naar aarde. Ze kwam naar eigen zeggen in contact met dat geloof via Niko Koffeman, voormalig campagnestrateeg van de SP en de laatste jaren ook werkzaam om de Partij voor de Dieren op de rails te zetten. Koffeman - getrouwd met TROS-presentatrice Antoinette Hertsenberg die eveneens Zevendedags Adventist geworden is - wordt naar alle verwachting eind mei namens de PvdD tot senator in de Eerste Kamer verkozen.