Adobe komt met nieuwe Photoshop

Softwaremaker Adobe komt met versie CS3 van het grafische programma Photoshop. Photoshop CS3 is gemaakt voor ontwerpers en professionele fotografen. Naast CS3 presenteert Adobe ook Photoshop CS3 Extended, die bedoeld is voor beeldbewerkers.

"Uit onze ervaring blijkt dat Photoshop voor allerlei verschillende doeleinden wordt ingezet", aldus John Loiacono van Adobe. "Van een producer die de achtergrond van een film bewerkt tot een onderzoeker die kankercellen telt. Met de toevoeging van Photoshop CS3 Extended zijn we beter in staat te voldoen aan specifieke wensen van gebruikers", legt hij uit.

De Extended-editie moet beeldbewerkers enthousiaster maken voor het gebruik van het grafische programma. Videomakers kunnen 3D-modellen visualiseren, video's bewerken, 3D-inhoud bewerken en animaties maken. Ook zullen de softwarepakketten Photoshop Lightroom, Photoshop Elements en Photoshop Album Starts Editie bij het pakket horen.

Adobe had eerder al aangekondigd ook met een gratis online versie van Photoshop te komen. Deze versie zal beduidend minder functies bevatten en daarom handiger zijn voor beginnende beeldbewerkers. Ook consumenten die niet het geld hebben voor het dure CS-pakket kunnen daarmee gratis hun creatieve ei kwijt.Adobe Photoshop CS3