Paniek na nepkaping in Rotterdamse metro

Icoon ShockingPaniek gisteravond in een Rotterdamse metro. Acht jonge mensen drongen ter hoogte van station Voorschoterlaan de bestuurderscabine aan de achterzijde van de metrocombinatie binnen. Ze riepen vervolgens door de intercom dat de metro gekaapt was.

Tientallen passagiers schrokken zich rot. De bestuurder heeft het voertuig korte tijd later in overleg met de centrale verkeersleiding gestopt bij de halte Oostplein. Daar bleek de cabine leeg te zijn, maar de deur stond nog wel open. De 'kapers' waren in geen velden of wegen meer te bekennen. Vermoedelijk zijn zij op de tussenliggende halte Gerdesiaweg uitgestapt. De politie is ze nog niet op het spoor.

RET-zegsman Dirk Spaans vindt het een uitzonderlijke en erg misplaatste grap op de Calandlijn. "De aangeslagen bestuurder heeft, toen hij naar achter liep, zelfs verschillende mensen in de metro tot bedaren moeten brengen. We kunnen ons de paniek onder reizigers goed voorstellen in het licht van terroristische aanslagen in het verleden."

De RET neemt het voorval hoog op en laat onderzoeken hoe de jongelui zich toegang tot het bestuurdersdeel konden verschaffen. "De deur, die een normaal cilinderslot heeft, was niet geforceerd."