Langste man ter wereld vindt bruid

De langste man ter wereld is na een lange zoektocht getrouwd met een vrouw die veel kleiner is dan hijzelf en ongeveer half zo oud als hij. Dit meldden Chinese media woensdag.

De 56-jarige herder Bao Xishun is 2,36 meter lang en staat in het Guinness Book of Records als langste mens ter wereld. Hij had met advertenties wereldwijd naar een passende vrouw gezocht. Die vond hij uiteindelijk in zijn eigen woonplaats Chifeng in Binnen-MongoliŽ. De bruid, de verkoopster Xia Shujuan, is 1,68 meter lang en 29 jaar oud.

Bao begon als tiener ineens aan een snelle bovenmatige lichaamsgroei die zeven jaar duurde en waarvoor de artsen nog geen verklaring hebben gevonden. Als soldaat werd hij lid van een basketbalploeg van het leger.

Later keerde hij naar Binnen-MongoliŽ terug waar hij herder werd. Daarnaast treedt hij wel eens op als attractie om bij te verdienen. In december redde hij de levens van twee dolfijnen die stukken plastic hadden ingeslikt. Met zijn lange armen haalde Bao die uit hun maag.2,36 meter

Met dank aan Kaaks voor de submit.