Belspelpresentator RTL neemt ontslag

RTL-belspelpresentator Kevin Brouwer heeft ontslag genomen. Hij was geschorst door producent Endemol nadat hij tijdens een tv-optreden een donkere 'belspelconcullega' op SBS had beledigd. Hij noemde haar een "zwarte piet". In De Wereld Draait Door van vorige week werden deze beelden uitgezonden. Presentator Matthijs van Nieuwkerk sloot het filmpje af met de woorden: "Moet ontslagen worden denk ik, of niet?"

Op zijn website verklaarde de presentator:
"Naar aanleiding van de berichtgeving in De wereld draait door, wil ik iedereen laten weten dat ik het enorm betreur dat een ongelukkige opmerking, die ik tijdens een live uitzending heb gemaakt, nogmaals wereldkundig wordt gemaakt. Geloof me, ik ben absoluut niet racistisch en discriminatie is iets waar ik mij verre van houd. Het is nooit mijn bedoeling geweest iemand te kwetsen en zeker niet mijn gewaardeerde SBS collega. Het spijt me dan ook ontzettend als ik dat met deze opmerking toch heb gedaan. Kevin"
Producent Endemol nam de zaak echter hoog op en schorste de RTL-presentator. Hierna nam hij zelf ontslag. Helemaal zonder werk komt hij overigens niet te zitten. De presentator is ook te zien op de zender RNN7 en daarnaast werkt de 'ambitieuze showmaster' via het RVU-programma Werkzat aan een carriŤre als allround presentator, zo is te lezen op zijn website.

Het bewuste fragment in De Wereld Draait Door is hier te zien.

Kevin Brouwer en SBS-presentatrice
Kevin Brouwer (links) noemt SBS-presentatrice 'zwarte piet'