Youp: RTL-directeur is 'vies, ranzig oplichtertje'

RTL-directeur Fons van Westerloo is volgens Youp van 't Hek een "vies, ranzig oplichtertje". Van 't Hek schrijft dat in zijn column van gisteren in het NRC Handelsblad. In zijn column trekt Youp van leer tegen de belspelletjes op de Nederlandse televisie, maar nog meer tegen de zenders en de bazen van de zenders die ze uitzenden.

"Worden al die sneue belspelletjesspelers belazerd? Fons van Westerloo, de pooier die ooit de harde porno officieel op de Nederlandse beeldbuis introduceerde, had onlangs twee gevallen van fraude op een van zijn zendertjes ontdekt. Twee! Dan heeft hij waarschijnlijk een halve minuut gekeken. Elke normale boerenhork die tien minuten naar die onzin kijkt ziet ťťn grote criminele organisatie, die de boel grootschalig besodemieterd.", begint Youp.

Youp gaat verder: "Mag je stellen dat die commerciŽle omroepen criminele organisaties zijn? Ja, dat mag je stellen. Dus je zou kunnen zeggen dat Fons van Westerloo leiding geeft aan een criminele organisatie? Ja, dat kan je keihard roepen. Maar als RTL of Fons zelf je na deze beschuldiging voor het gerecht daagt dan verlies je het? Ik denk het wel. Ik vrees dat je dan wordt veroordeeld wegens smaad en dat je een schadevergoeding aan de oplichters moet betalen."

"Het leuke is dan wel dat er in alle kranten staat dat hij geen oplichter is, terwijl het hele Nederlandse volk weet dat hij het wel is. Een heel vies, ranzig oplichtertje zelfs. Sterker nog: Fons weet het zelf ook. (...) Of ik Fons van Weserloo, John de Mol en meer van dat soort gajes oplichters zou durven noemen? Ja, ik zou het wel durven, maar ik vind het een beetje zonde van mijn tijd. Iedereen weet het al en iedereen weet het al jaren."

De hele column van Youp van 't Hek is hier te lezen.


RTL-directeur Fons van Westerloo (links) en Youp van 't Hek