'Vliegtuig in SomaliŽ neergeschoten'

Icoon BuitenlandsEen vliegtuig in SomaliŽ is kort na vertrek neergestort. Het vliegtuig stortte neer in de buurt van het vliegveld van Mogadishu, de hoofdstad van SomaliŽ. Een reporter zegt te hebben gezien dat een raket het vliegtuig raakte, maar de reporter is tot op heden de enige bron die dit kan bevestigen.

Getuigen zeggen dat ze rook op de grond zagen. Over de bestemming en het aantal passagiers van het vliegtuig is nog niets bekend. Het vliegtuig crashte in het noorden van de hoofdstad, waar vandaag al sporadisch schoten zijn gehoord. Dit is echter niet meer dan normaal voor het land.

De reporter vertelt: "Ik zag dat het vliegtuig in brand stond, een van de vleugels explodeerde in de lucht. Toen het de grond raakte volgde een tweede explosie", aldus de lokale reporter voor Reuters.

Update 21.13 uur
Inmiddels is bekend dat het om een vrachtvliegtuig van de Afrikaanse Unie gaat. Waarschijnlijk zijn alle inzittenden, 11 Russische soldaten, om het leven gekomen. Of het vliegtuig inderdaad is neergeschoten is nog niet bevestigd, meerdere getuigen zeggen dat ze zagen hoe het vliegtuig werd getroffen door een raket, maar volgens andere bronnen is het toestel neergestort door een technische oorzaak. De politie heeft in de omgeving van het vliegveld op grote schaal arrestaties verricht en is op zoek naar de daders, aldus berichten. De aanslag is nog niet opgeŽist.