Man in ziekenhuis na drinken blikje cola

Icoon BuitenlandsEen man uit het Belgische Sijsele belandde dinsdag in het ziekenhuis na enkele slokken van een blikje Coca-Cola Zero. "Het leek wel ammoniak. Mijn slokdarm brandde en het zweet brak mij uit."

Nietsvermoedend trok Ronny Dekimpe dinsdag een blikje Coca-Cola Zero open. Al na enkele slokken merkte hij echter dat er iets mis was. "Ik werd lijkbleek en mijn slokdarm brandde. Een vriendin heeft me naar de spoedafdeling gebracht van het Sint-Elisabethziekenhuis in Sijsele. Ze hebben mij daar 24 uur in observatie gehouden. Het blikje cola had ik mee zodat het kan worden onderzocht in het laboratorium van het ziekenhuis.".

Coca-Cola heeft de zaak in behandeling, zegt Frederic De Ridder van Coca-Cola. "Wij hebben stalen genomen van het blik en laten die onderzoeken in verschillende laboratoria. Dan pas zullen we weten of er werkelijk iets abnormaals in het blikje zat. Op de fabriek waar het blik werd geproduceerd valt alvast niets aan te merken.".

Verhalen over giftige blikjes cola zijn niet nieuw. Vorige maand nog beweerde een Waal zwaar ziek te zijn geworden na het drinken van de frisdrank. Zijn verhaal bleek echter vals en draaide alleen maar om geld.

"Ik doe dit niet voor het geld", zegt Ronny Dekimpe. "Ik heb geen klacht ingediend en ik heb ook geen geldproblemen. Bovendien worden mijn ziekenhuiskosten gedekt door de verzekering. Ik wil enkel dat de mensen dit weten en op hun hoede zijn."

Met dank aan HuHu voor de submit.