Gouden Kooi wint Gouden Kliko

Icoon TelevisieBNN deelde donderdagavond voor de vijfde keer de mediaprijs De Hoofdprijs uit. Niet alleen vielen diverse televisieprogramma's in de prijzen, maar ook Matthijs van Nieuwkerk (beste presentator) en Yolanthe Cabau van Kasbergen (beste actrice) gingen met een hoofdprijs naar huis.

De uitzending met presentatrice Sophie Hilbrand was via Nederland 3 te zien. In de categorie drama trok Shouf Shouf aan het langste eind. De grote winnaar in de categorie amusement was net als vorig jaar De Lama's. In de categorie info(tainment) ging de prijs aan de winnaar van vorig jaar (Jensen) voorbij en namen Try Before You Die-presentatoren Ruben Nicolai, Sander Lantinga en Filemon Wesselink de award in ontvangst.

Eerder maakte BNN al bekend dat Valerio de Rookie Award mee naar huis mocht nemen en dat schrijfster Sophie van van der Stap (Het meisje met de negen pruiken) werd onderscheiden met de Bart Award.

Aansluitend aan de uitzending begon BNN met het programma 'De allerslechtste televisie aller tijden'. Hierin worden de slechtste televisieprogramma's van het afgelopen jaar onder de loep genomen en reikt Filemon Wesselink de Gouden Kliko uit aan het - volgens BNN - slechtste televisieprogramma: de Gouden Kooi (Tien).