Drie steekpartijen op verschillende scholen

Icoon MisdaadJongeren lijken steeds vaker naar steekwapens te grijpen, om onenigheden te beslechten. Deze 'trend' begon dinsdag in Rotterdam. Woensdag was het raak in Naaldwijk. En vandaag was het de beurt aan zowel Amsterdam als Oss. In alle vier de gevallen was het decor van de steekpartij een middelbare school of een R.O.C..

In Naaldwijk vond het steekincident op een afdeling voor havo/vwo van de Interconfessionele Scholengroep Westland (ISW) plaats. Een aantal skinheads zijn de vermoedelijke daders. Zij zouden een Marokkaanse scholier hebben achterna gezeten, die de school invluchtte. De conciërge probeerde de leerling van havo-4 te ontzetten, maar die werd ondanks die moedige poging toch gestoken en bekrast met een schaar. Het slachtoffer heeft waarschijnlijk geen ernstig letsel opgelopen. De vermoedelijke daders komen van buiten de school. Dit was ook het geval bij de steekpartij in Rotterdam, waarover we dinsdag hadden bericht.

In Amsterdam werd vandaag een 15-jarige scholier door een mede-scholier gestoken op het plein van het Marcanti College. Naar verluidt hebben de dader en het slachtoffer 'irritatie gehad' over een uit de hand gelopen spelletje. De dader, vermoedelijk een eveneens 15 jaar oude jongen, stak het slachtoffer een keer en sloeg op de vlucht. De politie weet wie de jongen is en zoekt hem. De scholieren zaten op het VMBO.

Over de steekpartij in Oss is nog weinig bekend. De regionale krant 'Thuis in het Nieuws' meldt dat in de fietsenstalling van het Regionaal Opleidings Centrum een steekpartij heeft plaatsgevonden. Het slachtoffer is opgenomen in een ziekenhuis, de dader is aangehouden en de omgeving van de fietsenstalling is afgeschermd. Een FOK!ker, die zijn naam niet wilde opgeven, vertelde ons het volgende:

"Ik zit op school op ROC de Leijgraaf in Oss. Op dit moment wemelt het hier van de politie en zijn er bepaalde delen van van de fietsenstalling afgezet. Ook werd er iemand gearresteerd en afgevoerd naar het politiebureau. Er wordt verteld dat de jongen die is gearresteerd met een mes de school binnen is gelopen en iemand heeft neergestoken, de verschillende bloedvlekken lijken dit te bevestigen."

Met dank aan speedrazor3, Soushkin, JacsReality, FOKwa en dubidub voor de submit.