MTV komt met zender Comedy Central

Icoon TelevisieIn navolging van het succes van Comedy Central in de Verenigde Staten en na de recente lancering in Polen en Duitsland, zal op 30 april de nieuwe televisiezender Comedy Central ook te zien zijn in Nederland. De televisiezender wil dat de kijker vanaf 30 april tussen 20.00 uur ’s avonds en 02.00 ’s nachts bij hen terecht kan voor een lach, entertainment en ontspanning. De zender zal de plaats innemen van 'The BOX'. Dit maakte MTV Networks vandaag bekend.

De zender staat in het teken van nationale en internationale comedy. Saturday Night Live, The Office US, The Daily Show, Scrubs, That’s 70's Show en South Park zijn enkele voorbeelden van wat er op deze zender te zien zal zijn.
Daarnaast is er plek voor nieuwe Amerikaanse series als Reno 911, The Showbizz Show en Dog Bites Man. In de programmering is ook plaats voor gerespecteerde Britse comedyseries als Teachers en Peep Show. Ook gaat het kanaal nationale producties uitzenden zoals de Nederlandse versie van Badly Dubbed Porn, Nederlandse korte film en stand up comedy zullen in deze zender niet ontbreken.

MTV Networks Benelux is marktleider op het gebied van muziek en jongerentelevisie. Met de toevoeging van Comedy Central wil men zich richten op een bredere leeftijdsgroep. Door de diverse programmering verwacht MTV Networks ook de kijkers tussen 20 en 34 jaar aan zich te binden. Comedy Central is een, van oorsprong Amerikaans, all-comedy netwerk dat onderdeel uitmaakt van MTV Networks. Comedy Central is te zien op televisie, online te zien op de website, via de breedband op de on-demand webservice Motherload en onderweg via mobiele apparaten.
Submitter:  Bron: MTV Networks Benelux